Vaizelik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği Uygulamaları

Vaizelik ve Kur'an Kursu Öğreticiliği Uygulamaları

                    Kur'an-ı Kerim, Hitabet ve diğer meslek derslerinde de kız öğrencilerimizin  vaizelik ve Kur'an kursu öğreticiliği uygulamaları meslek dersleri öğretmenlerinin etkin katılımıyla planlanarak uygulandı.

                   Hitabet ve mesleki uygulamalar ve Kur'an'ı Kerim derslerinde farklı sınıflar düzeyinde (9. 10. 11, ve 12. sınıflar) bütün öğrencilerimizin kişisel ve mesleki anlamda kendilerini geliştirmelerine olanak sağlayacak çeşitli uygulamalar gerçekleştirilmektedir.Öğrencilerimize kendilerini geliştirmeleri, özgüven oluşturmaları ve öğrendikleri bilgi ve becerileri başkalarına aktarmalarına yardımcı olacak şekilde yapılan imamlık,vaizlik ,Kur'an kursu öğreticiliği ve vaizelik uygulamaları Okul mescidinde,sınıflarımızda ve ilçemiz Kuran Kursu ve camilerinde farklı zamanlarda  yaptırılmaktadır.Bu bağlamda  Kasım ayında ilçemiz Kuran Kursu'nda kız öğrencilerimize  Kur'an kursu öğreticiliği ve vaizelik uygulamaları yaptırıldı.  

                   Öğrencilerimizin bu tür uygulama yapmaları kişilik gelişimlerini de olumlu yönde etkilemektedir. Yıl içerisinde de devam edecek bu uygulamalarımızla öğrencilerimizi geleceğe ve meslek hayatına hazırlamak amaçlanarak bu amaç doğrultusunda öğrencilerin güdülenmeleri ve kendilerini toplum içerisinde hissettirmeleri sağlanacaktır.

 

 

14.12.2021 279

14-12-202114-12-202114-12-202114-12-202114-12-2021