UŞAK ÖSYM BAŞVURU MERKEZLERİ

ÇE ADI BAŞVURU MERKEZİ  ADRES
BANAZ ŞEHİT NECATİ SARGIN ANADOLU LİSESİ (UŞAK - BANAZ) CUMHURİYET MAH. 31 AĞUSTOS CADDE NO:38 PK:64500
EŞME EŞME ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (UŞAK - EŞME) ÜÇEYLÜL MAH. BÜLENT ECEVİT CAD. NO: 12 İÇ KAPI NO: 1
KARAHALLI KARAHALLI VEYİS TURAN ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ (UŞAK - KARAHALLI) KONAK MAH. CUMHURİYET CAD. NO: 86
MERKEZ UŞAK LİSESİ (UŞAK - MERKEZ) KURTULUŞ MAH. ALİ GALİP KAYA SOKAK NO:32 PK:64100
SİVASLI SİVASLI ANADOLU LİSESİ (UŞAK - SİVASLI) ATATÜRK MAH. MAARİF SK. NO: 1A İÇ KAPI NO: A
ULUBEY ULUBEY 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANADOLU LİSESİ (UŞAK - ULUBEY) GÖLBAŞI MAH. ATATÜRK CADDE NO:37 PK:64900

Yükseköğretim Programlarına Alınacak Öğrencilerin Seçimi İçin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Yükseköğretim lisans ve önlisans programlarına alınacak öğrencilerin seçimi ve tercihlerine göre yerleştirilmesi sisteminin genel adı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi'dir (ÖSYS). Bu sistem içinde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) uygulanmaktadır. Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olacakların/olanların istedikleri takdirde, bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna yakın programların uygulandığı meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarına sınavsız yerleştirilme işlemleri de ÖSYS kapsamında yapılmaktadır. ÖSYS'ye Kimler Başvurabilir? ·          Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta veya bitirmiş olanlar olan öğrenciler ·          Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar ·          Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar ·          Durumları yukarıdaki şartlardan herhangi birine uyan yabancı uyruklu veya hiçbir devletin uyruğunda olmayan adaylar da ÖSYS'ye başvurabilirler, ancak; bu adaylar, ÖSYS yükseköğretim programları tercih süresinin son gününe kadar T.C. uyruğuna geçmedikleri takdirde ÖSYS kapsamında yapılan YGS ve LYS sınavları sonuçları yükseköğretim programları kontenjanlarına yerleştirilmezler. Yabancı uyrukluların Türkiye'deki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri ÖSYS kapsamı dışında olup bu yerleştirme işlemleri, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği usul ve esaslar doğrultusunda ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yapılmaktadır. Ancak bazı yükseköğretim kurumları YGS ve LYS sınavları sonuçlarını kullanabilmektedirler. Ayrıntılı bilgi ilgili üniversitelerden alınabilir.

·          Pembe/Mavi Kart sahipleri de ÖSYS'ye başvurabilirler ve ÖSYS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına kayıt yaptırabilirler.

10.01.2020 3037