HER AYA BİR HATİM PROJESİ

"Allah kelâmı olan Kur'ân-ı Kerîm'in Müslümanlar nezdindeki büyük değeri ve onun okunmasıyla ilgili emir ve teşvikler sebebiyledir ki ashâb-ı kirâm ve onları takip eden nesiller Kur'an okumayı, onunla meşgul olmayı daima ön planda tutmuşlardır. Resûl-i Ekrem (asm) ayrıca, Kur'an'ı tertip üzere okuyarak hatim indirmeyi Allah'ın en çok sevdiği işlerden biri olarak nitelendirmiştir(Dârimî, Fezâilü'l-Ķurân, 33; Tirmizî, Kırâât, 13)

Hz. Peygamber (asm), Kur'an okuyup onunla amel edenlerin gıpta edilecek kimseler olduğunu, okunan Kur'an'ın her harfine karşılık on sevap verileceğini, okuyanlar için Kur'an'ın dünyada huzur kaynağı, âhirette de şefaatçi olacağını bildirmiştir. (Buhârî, Fezailü'l-Kur´ân, 17, 20; Müslim, Salâtü'l-Müsâfirîn, 243, 266, 268; Tirmizî, Kırâât, 12; Ebû Dâvûd, Vitir, 14)

Biz de buradan yola çıkarak,´´Her Aya Bir Hatim Projesi" ni hayata geçirdik.Proje kapsamında okulumuz öğrencileri ve öğretmenleri Cüz Okuma Tahtasına okumak istedikleri cüzü belirterek Kuran Cüz´lerini paylaşacak, her ayın sonunda da minik bir etkinlikle Hatim Duası programı yapılacaktır.Projemizle ilgilenen okul müdür yardımcımız Gülçin Kavaklı ve Arapça öğretmenimiz Gül Betül Dede'ye teşekkür ederiz.

11.12.2019 998

11-12-2019