'EĞİTİM KOÇLUĞU' eTwinning Projemiz

15-03-2021Ümmü  Baykan Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak 'Eğitim Koçluğu' eTwinning projemize 22 Şubat 2021 itibariyle başladık.Projemiz okulumuz matematik öğretmeni Elif AKÇA koordinatörlüğünde 22 Şubat-24 Haziran tarihleri arasında 9,10 ve 11 sınıf öğrencilerinden 8 öğrencimiz ile yürütülecektir.Projenin amacı özellikle 9 10 ve 11. sınıf öğrencilerinin kendilerine doğru amaç ve hedefler belirlemelerine, bunları netleştirip, hedefleri doğrultusunda yks yolculuğunda yol haritaları oluşturmalarına ve doğru plan yapıp, adım adım uygulama konusunda destek bulacakları bu ulusal projede, öğrencilerin karşılaşabileceği engelleri çözme konusunda da çeşitli atölyeler yapılacaktır.

Projeyle birlikte öğrencilerin kazanacağı beceri ve tutumlar:
- Kendini tanıma
- Doğru hedefler koyma
- Doğru plan yapabilme
- Ders çalışma alışkanlığı oluşturma
- Etkili ders çalışma becerileri
- Öz düzenleme, özdenetim becerileri
- Sabırlı olma
- İşbirliği yapabilme
- Sorumluluğu üstlenme
- Özgüvenli olma

PROJE SÜRECİ

ŞUBAT: İstekli öğrencileri gözlemleme( ders çalışma davranışları vs) ve tanıma.Öğrencilerin kendilerini tanımalarıyla ilgili çalışmalar.
MART: Doğru hedef belirleme atölyesi.Uzun, orta ve kısa vadeli ara hedefler koyarak yol haritalarını çıkarmalarına yardımcı olma. Plan hazırlama atölyesi , adım adım doğru ders çalışma alışkanlıkları kazanmaları konusunda motive etme.
NİSAN: Etkili ders çalışma atölyeleri. İhtiyaca göre odaklanma, motivasyon, olumlu düşünme ve zaman yönetimi atölyesi.
MAYIS: Motivasyon etkinlikleri, özgüven arttırma
HAZİRAN: TYT branş denemelerinin yapılıp eksiklerin kapatılması.Kısa vadeli hedeflere ulaşmayla ilgili sonuçların ortaya konması.

SONUÇLAR

Öğrencilerde beklenen sonuçlar:
- Kendileri ve gelecekleri konusunda farkındalıklarının artması
- Öğrenmeyi öğrenmeleri
- Öğrenmekten keyif almaları
- Plan yapıp ona uyma becerisi kazanmaları
- Hedeflerine ulaşma konusunda irade gösterebilmeleri
- Tyt denemelerinde net artışlarının görülmesi

15.03.2021 361