E-devlet Üzerinden Öğrenci Belgesi Alma İşlemi

Öğrenci belgesi işlemlerinin hız kazanması adına yapılan çalışmalar sayesinde sizlerde interneti olan her ortamda öğrenci belgenizi kolaylıkla oluşturabileceksiniz.

E-Devlet sistemine www.turkiye.gov.tr adresinden TC kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın verdiği hizmetlere https://www.turkiye.gov.tr/yok-ogrenci-belgesi-sorgulama  adresinden ulaşarak "Öğrenci Belgesi Sorgulama" işlemini seçerek belgenizi oluşturabiliyorsunuz.

E-Devlet bilgileriniz ile alabileceğinizöğrenci belgenizi, eğitim gördüğünüz okula gitmenize gerek kalmadan kolayca elde edebiliyorsunuz. Elektronik ortamda öğrenci bilgilerinize hızlı bir şekilde ulaşacabileceğiniz bu barkodlu belgeleri,  kurum ve kuruluşlara yapılacak başvurularınız için ya da diğer işlemleriniz için de kullanabileceksiniz.

Bu hizmet için sadece E-devlet şifrenizin olması yeterli. E-Devlet Kapısı hizmeti sisteminden yapılacak işlemler için ayrıca ek ücret alınmamaktadır.

09.12.2019 800