21 Şubat Cuma Günü Kur'an Tilavetimiz

21 Şubat Cuma Günü Kur'an Tilavetimiz

Cuma günün faziletlerinden faydalanabilmek amacıyla cuma günleri derslerimize Kur'an tilavetiyle başlıyoruz..Bu cuma da öğrencilerimiz Rabia KARA ve Hatice Kübra Yıldız Cuma suresi 6.-11. ayetini ve mealini okudular.

Cuma suresi 6.-11. ayet meali

﴾6﴿

 De ki: "Ey yahudiler! Başka insanlar değil de yalnız kendinizin Allah'ın dostları olduğunuzu iddia ediyorsanız ve şayet sözünüze sadıksanız haydi ölümü temenni edin!"


﴾7﴿

 Ama onlar daha önce yapıp ettikleri yüzünden asla ölümü istemeyeceklerdir. Allah zalimleri çok iyi bilmektedir.


﴾8﴿

 Şöyle de: "Biliniz ki, kendisinden kaçıp durduğunuz ölüm, muhakkak gelip size çatacaktır. Sonra akıl ve duyularla idrak edilemeyeni de edileni de bilen Allah'a döndürüleceksiniz, O da size yapıp etmiş olduklarınızı bildirecektir."

﴾9﴿

 Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığında Allah'ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır.


﴾10﴿

 Namaz kılındı mı artık yeryüzüne dağılın ve Allah'ın lutfundan nasip arayın. Allah'ı da daima çok anın ki kurtuluşa eresiniz.


﴾11﴿

 Ama onlar bir ticaret veya eğlence gördüklerinde ona yönelip seni ayakta bırakıverdiler. De ki: "Allah'ın nezdinde olan, eğlenceden de ticaretten de üstündür. Allah rızık verenlerin en hayırlısıdır."

21.02.2020 1393