13 EKİM DÜNYA AFET ve AZALTMA GÜNÜ  TATBİKATLARIMIZ

13 EKİM DÜNYA AFET ve AZALTMA GÜNÜ TATBİKATLARIMIZ

Bakanlığımız Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün ; Afet ve Acil Durum alanında farkındalık artırma ve eğitim çalışmalarının yalnızca Sivil Savunma Tedbirleri ile sınırlandırılmayarak kapsamın doğa, insan ve teknoloji kaynaklı tüm tehlike süreçlerini içine alacak şekilde genişletilmesi amacıyla 28 Şubat tarihinde yapılan tatbikatın yerine 13 Ekim'de "Dünya Afet ve Azaltma Günü"nün kutlanması; ayrıca "Sivil Savunma Kulüpleri"nin adının, "Afete Hazırlık Kulübü" olarak değiştirilmesi gereği okulumuz Afete Hazırlık Kulübünde görevli öğretmenimiz TUĞBA ARIOL ÇİL 'in planlaması doğrultusunda 13 Ekim 2021Çarşamba Günü Deprem,Yangın ve Tahliye Tatbikatı ile İkaz ve Alarm tarbikatı gerçekleştirdik.Ayrıca 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Panosu ve Kutlama Programı kulüp öğretmenimiz Tuğba ARIOL ÇİL önderliğinde öğrencilerimiz tarafından düzenlenmiştir.

SİVİL SAVUNMA İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

İkaz Alarm İşaretleri

İkaz ve Alarm işaretleri;

• Sarı ikaz,
  • -Kırmızı ikaz (alarm) .
  • -Radyoaktif serpinti ya da kimyasal saldırı tehlikesi alarmı
  • - Beyaz ikaz

olmak üzere dörde ayrılır.

Sivil Savunma Yönünden Halkın Alacağı Tedbirler ve Yapacağı İşler

Ani bir düşman ve terör saldırısına karşı önceden hazırlıklı olunması ve bazı önemli tedbirlerin alınması gerekir. Her ailenin ve ferdin kendi hayatını korumak için gereken tertibat ve malzemeyi kendi imkanları ile sağlaması, bir felaket halinde nasıl hareket edileceğini bilmesi, canını ve malını koruması için aşağıdaki bilgi ve becerileri kazanması gereklidir.

• FERT VE AİLECE KORUNMA YÖNTEMLERİNİ ÖĞRENİNİZ.
  • PANİĞE KAPILMAYIN SAKİN OLUN, SAKİN OLMANIZ DOĞRU KARARLAR ALMANIZI SAĞLAYACAKTIR.
  • İKAZ VE ALARM İŞARETLERİNİ ÖĞRENİNİZ.
  • HABERSİZ ANİ HAVA VE TERÖR SALDIRILARINA HAZIR OLUNUZ.
  • SIĞINAK VE SIĞINMA YERİ HAZIRLAYINIZ.
  • SIĞINAK VE SIĞINMA YERLERİNDE BULUNMASI GEREKEN MALZEMELERİ HAZIRLAYINIZ
  • YANGINLARA KARŞI HAZIRLIKLI OLUNUZ.
  • İLK YARDIM KURALLARINI ÖĞRENİNİZ.
  • YİYECEK VE İÇECEKLERİNİZİ UYGUN ŞARTLARDA SAKLAYINIZ.
  • ACİL DURUMLARDA YANINIZA ALABİLECEĞİNİZ ÖNEMLİ EVRAKLARINIZIN BULUNDUĞU BİR DOSYA HAZIRLAYINIZ.
  • KLASİK VE KBRN (KİMYASAL, BİYOLOJİK, RADYOLOJİK VE NÜKLEER) SİLAHLARINA KARŞI KORUNMAYI ÖĞRENİNİZ.

Afişler ve Oyunlar:

1. İlk 72 Saat

1. Bilgilen Planla Hazırla

1. Deprem Oyunu

18.10.2021 356

18-10-202118-10-202118-10-202118-10-202118-10-202118-10-202118-10-202118-10-2021